Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Makkelijk hangplantje als kamerplant

Makkelijk hangplantje als kamerplant

door Gemma

Ik ben dol op planten. Ik probeer mijn grote verzameling planten dan ook goed te verzorgen. Toch lukt dit niet altijd, af en toe is er dan ook een plantje wat toch niet blijft leven helaas. Maar gelukkig zijn er ook plantjes die er makkelijk in de verzorging zijn. Zo ook dit hangplantje. Hij heet Scindapsus Pictus. Kijk en lees je mee?

Makkelijke kamerplant

Niks is leuker, als een kamerplant die uit zichzelf goed blijft groeien en bloeien. Af en toe een scheutje water, en dan blijft hij mooi. Dan is dit plantje ook! Ik geef hem 1x per week een scheutje water, en soms knip ik wat van de stengels/bladeren af. En het bijzondere aan deze kleine kamerplant is, dat deze gewoon door blijft groeien. Ideaal. Deze plant is makkelijk in leven te houden.

Kleine hangplant: Scindapsus Pictus

De Scindapsus Pictus is een plant waarvan de bladeren over de pot naar beneden toe hangen. De bladeren zijn groen, met zilverachtige vlekken. Deze bladeren kunnen ongeveer 10 cm worden. Het is een sterke plant, die erg weinig verzorging nodig heeft. Uiteraard wel wat water als voeding. De Scindapsus is een luchtzuiverende plant. Het maakt de lucht in jouw huis schoner. De Scindapsus Pictus komt uit de familie van Scindapsus Epipremnum.

Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten

Scindapsus Epipremnum verzorging

Dit plantje kun je op een lichte plaats in je interieur zetten, maar zet hem liever niet in de hete middagzon in de zomer. Met veel licht, kan deze makkelijke kamerplant snel groeien. Als je ziet dat de bladeren steeds lichter kleuren, dan staat de plant op een te lichte plaats. Als de plant op een donkerdere plaats staat, dan wordt het blad groener en donkerder. Pas als de bladtekening van de bladeren vervaagt, dan is het belangrijk om de plant te verplaatsen naar meer een lichtere plek.

Scindapsus Pictus water geven

Je hoeft deze groene binnenplant slechts 1x per week water te geven. En in de zomer kan het zijn dat de plant wat meer water wil. Kijk goed naar de aarde waar het plantje in staat, is deze droog? Dan geef je de plant nog even wat water. Belangrijk dat de grond licht vochtig blijft. Het sproeien van de plant, waardeert deze hangplant ook. Dit kun je doen met een plantenspuit.

Scindapsus Pictus verpotten

Het verpotten van de plant is eens in de twee jaar nodig, maar dan wel in de lente. Gebruik dan een bloempot die minimaal 20% groter is. En daarnaast kun je hydrokorrels gebruiken onder in de pot. Als je dan een keer teveel water geeft, maakt het niet uit. De hydrokorrels zorgen voor drainage.

Dit makkelijke hangplantje kopen

Achter deze foto van het plantje, heb ik een link geplaatst naar de webshop plantje.nl. Zij verkopen deze plantjes.

Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten

Bron: Plantje.nl – € 9,50

Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten  Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten Makkelijke-kamerplant-hangplantje groen in huis groen interieur botanisch interieur groene kamerplanten kleine kamerplanten

Heb jij binnenkort ook deze hangplant in huis? Of heb jij deze kleine makkelijke kamerplant al in huis? Laat het me weten in een reactie…

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.